Фолкпевецът Азис за пореден път влезе в ролята на медиатор и специалист по междуетническите отношения между роми и българи, коментирайки инцидентите в Гърмен и Орландовци.

След като преди седмица той се самопосочи като светъл пример за интегриран ром сега в предаването "Комбина" по Нова телевизия чалга звездата призова представителите на собствения си етнос да не дразнят българите:

"Уважавайте българите, защото тези хора работят. Не е нужно и ние, неплащайки ток, вода, да ги обиждаме, да скачаме срещу тях, да им се репчим. Малко повече уважение, скъпи роми, малко повече любов към българите". 

Азис разказа, че се е научил да говори правилно от майка си, която нарече "най-красивата циганка на света". След като страдала дълго време и се борила с несправедливостите, тя решила, че не иска да има нищо общо с ромския етнос и иска да живее като българите. 

Според Азис политиците само използват случаите като в Гърмен и Орландовци, но накрая нищо не се променя.

"Когато Бронкс си отиде, тогава ще се оправят и нашите цигани. Никога няма да се променят нещата. Аз самият съм се улавял, че отказвам да общувам с циганите. А какво остава за българите?”, попита той.