Коктейл "Молотов" под автомобила на видинския кмет Герго Гергов като по чудо не взе човешки жертви. 

Несполучливият опит за атентат срещу градоначалника е бил извършен през нощта в събота и само щастливата случайност, че фитилът на взрива изгаснал преждевременно, спасила Гергов и семейството му. Автомобилът бил паркиран в двора на къщата на Гергов, близо до прозореца на стаята, в която спели двете му деца - син на девет години и няколко месечно бебе. 

От общината излязоха със становище по атентата, наричайки го "опит за убийство". От МВР до момента запазват мълчание.

Ето какво разказват от кметската администрация:

Герго Гергов забелязва, че има нередност около 10.30 ч. тази сутрин, когато излиза от дома си, за да присъства на публично събитие, организирано във Видин под патронажа на председателя на Народното събрание Михаил Миков. След като вижда изгасналия фитил и разлятата течност под предната част на автомобила, той веднага сигнализира органите на МВР, които извършват оглед на мястото.

Гергов споделил и че е имало цяла поредица от подобни деяния срещу него като преди дни обект на агресия е станал и семеен недвижим имот на председателя на Общинския съвет Пламен Трифонов. 

"По всяка вероятност престъпните намерения са провокирани от твърдата политика, която води кметът на Видин по отношение стабилизиране на финансовото състояние на общината и в защита на интересите на гражданите. Гергов коментира, че опитът за убийство срещу него и семейството му нарежда извършителите в категорията на най-жестоки престъпници", се казва в становището на общината по случая.