Малко преди 9 ч министър-председателят Бойко Борисов гласува в Банкя, предаде бТВ. Според журналисти му е отнело повече от минута и половина да пусне своите бюлетини, защото "изборите са сложни".

Министър-председателят бе във видимо добро настроение.

"За кмета на София гласувах. Данчето Фандъкова мисля, че направи много неща, за районния кмет на Банкя, общински съветници и да продължат видимите резултати. Всеки, който е живял в тоя град (Банкя, б.р.), знае какъв беше, какъв е сега. Да не говорим за София..."

Той даде пример, че преди "Витошка" е била като битпазар, а пред общината са висяли сутиени и гащи. "Не бива да ги забравяте тия неща", посъветва той журналистите.

Той изреди, че сега всичко е ново, след като той наследил "синьо-червената мъгла".

"Главният архитект - с едно тушче, като натисне повече, и айде един два-декара отидоха. Взел ли е по-дебелия туш...", върна се той в спомените.

Той призова и да се гласува на референдума - независимо как.

Както е известно, премиерът днес ще отпътува за Брюксел за извънредна среща на върха по повод т. нар. Балкански път на мигрантите.

"Позицията ни ще бъде много твърда - отговори той на журналистически въпрос за срещата. - За 10 дена 3 пъти се събираме! Всъщност не се отговаря на основния въпрос - колко може Европа да поеме и кой ги иска. Ако това е така - трябва да кажем как да ги спрем, как да направим ред на това идване. Сега е пълен хаос. Страните почват една по една да се спасяват, а ние, които сме на границата, сме изложени на огромен риск. Не сме слепи, виждаме.

Който иска, да приема колкото желае."

Той още веднъж подчерта, че трябва да има ред колко ще влизат и по какъв начин, защото "това вече са икономическси имигранти".

"Ами, ако почне да затваря Германия, Австрия, Унгария - тези хора къде ще отидат", попита той риторично.