Искате състезание, в което гласът ви има значение. Не са местните избори, както се видя. Не е и задаващата се Детска Евровизия, не си правете илюзии. 

English PEN има класация за преводна книга. В списъка е и българският автор Алек Попов с "Мисия Лондон". Това е възможност и повече хора във Великобритания - при евентуална победа на книгата - да научат нещо или повече за съвременната българска литература. Това е адресът, на който може да гласувате: http://worldbookshelf.englishpen.org/?location_id=470.

Класацията се организира, за да се отбележи 10-годишнината на преводната програма на English PEN. През това време са били преведени за английските читатели едни от най-вълнуващите произведения на съвременната световна литература, обясняват организаторите. От English PEN са решили да отбежат годишнината като се обърнат към читателите си да гласуват за любимата си книга. Сред тях е и романът на Алек Попов. Победителят, пердпочитаната от четящата публика книга,  ще бъде обявен в края на годината.

В момента Алек Попов е в Ню Йорк. Европейска литература ще се чете там от 6 до 9 ноември. Попов е сред дванайсетте съвременни писатели от Стария континент, които са специални гости на фестивала „Новата литература на Европа“ – един от водещите преводачески форуми на Америка.