Благой Георгиев вкара първия гол в домакинския мач на "Рубин" (Казан) срещу швейцарския "Сион" - 2:0 в Лига Европа. Бившият национал откри резултата с удар от 15-ина метра в 72-ата минута. В 90-ата Девич удвои.

Така руският тим запази шансове за класиране напред, макар и доста нищожни. За да се случи това на 10 декември казанци трябва да спечелят като гости на загубилия шансове "Бордо". И да разчитат на прескочилия вече "Ливърпул" да вземе трите точки на терена на "Сион".

Георгиев направи добър мач срещу швейцарците, които бяха кандидати за подписа на Димитър Бербатов през лятото. Мачът се игра при минусови температури и снеговалеж, а теренът бе тежък.

Далеч по-добри са шансовете за фазата на елиминациите на "Партизан" с Валери Божинов и Иван Бандаловски. "Гробарите" взеха ценен успех като гости с 2:1 срещу холандския "АЗ Алкмаар". Бандаловски игра през целия двубой, а Божинов влезе като смяна в 85-ата.

Въпреки нищожната си роля в срещата, нападателят отново демонстрира активност в социалните мрежи, като публикува снимки от съблекалнята и написа гръмки постове.

В последния си мач "Партизан" среща у дома прекия си противник за второто място - "Аугсбург". Сърбите имат 9 точки, а германците са с 6. На "черно-белите" стига и равенство. "Атлетик" (Билбао) си осигури мачове в Европа и напролет с 12 пункта.

ПАОК и Димитър Бербатов имаха разочароваща вечер при 0:0 срещу "Габала" (Азербайджан) в Солун. Двата отбора нямаха шанс за едно от първите две места и играха само за престиж. Напред отиват "Краснодар" и "Борусия" (Дортмунд). Бербатов бе заменен в 70-ата минута и остана видимо ядосан от смяната си. Той не поздрави никой от скамейката, като според гръцката преса почти веднага е напуснал стадиона и не е дочакал края на срещата.