Една партия напуска управлението като изтегля своите представители, обяви Даниел Вълчев от ДБГ в "На четири очи" по бТВ. И даде за пример народните приказки. Там не съществувала ситуация, в която "юнакът се бори с триглавата ламя. С двете й глави се бори, а с третата се целува в почивките". "Това ми се струва много особено", каза Вълчев, чието име беше сред спряганите за правосъден министър на мястото на Христо Иванов.

"Това са някакви спекулации", така той коментира възможността да заеме мястото на Иванов. "Бях в чужбина и с изненада разбрах, че това се случва", каза още той. Според него това били специфични неща.  

"Ако ви предложат, ще откажете ли", попита го водещата Цветанка Ризова. "Не съм казал такова нещо", отговори Вълчев, след което разясни, че според коалиционното споразумение името на правосъдния министър трябва да дойде от ГЕРБ.  

"ГЕРБ трябва да направят това предложение, така е редно. Чакаме те да кажа", каза Даниел Вълчев.  

Новият правосъден министър трябвало в рамките на 6 месеца да обяви кои точно закони ще внесе и да обиколи всички парламентарни групи, за да получи подкрепата им. 

Даниел Вълчев коментира обявеното от ДСБ минаване в опозиция така:

"Редно е, прилично е, когато има такива желания, всички да се съберат заедно и всички тези въпроси да бъдат обсъдени". И добави: "Не приемаме, че една от партиите е в опозиция. Трябва да напусне управлението."

Било прибързано да се чете заукопойна молитва на Реформаторския блок, каза още политикът от ДБГ. Това се случвало на всеки три месеца, а във формацията имало положителни тенденции.

Според Даниел Вълчев не може да се очакват още оставки на министри от РБ, а за предсрочните избори каза: "Не виждам причина за това".