Руските спецслужби играят активна роля в дестабилизирането на обстановката в Украйна, заяви държавният секретар на САЩ Джон Кери, цитиран от ИТАР-ТАСС. 

Агенти на Русия са фотографирани в Славянск и това е поредното доказателство, обяснил дипломат номер 1.

От самото начало Киев спазва договореностите от Женева, докато Москва - не. Светът призна правилните действия на украинското правителство и вижда как руските власти "тръгват по пътя на дестабилизацията", изтъкна Кери.

"Ако Русия продължава досегашния курс, това ще бъде не само грешка, но много скъпа грешка. Прозорецът на възможностите се затваря. Времето изтича", предупреди американският държавен секретар. 

Военните учения на Руската армия по границите с Украйна са провокация, подчерта от своя страна министърът на отбраната на САЩ Чък Хейгъл. Те предизвикват тревога и не помагат за спадането на напрежението, както и усложняват търсенето на дипломатично и мирно решение, добави шефът на Пентагона.

Както е известно вчера военният министър на Русия нареди маневри по границата с Украйна. В тях участват съединения от Южния и Западния военен район на Русия.

Също вчера, чак от далечна Япония, американският президент Барак Обама отново заплаши Кремъл със санкции и то в много скоро време.