На Червения площад в Москва ще се състои първомайска манифестация за първи път след 23-годишно прекъсване, пише в. "Московский комсомолец".

Властите в руската столица решили да удовлетворят молбата на профсъюзите.

Както в миналото, шествието ще премине покрай мавзолея на Владимир Илич Ленин. Вождове на трибуните обаче няма да има, тъй като в момента гробницата на пролетарския вожд е в ремонт. Но всичко ще мине "по носталгична схема", казва пред "Московския комсомолец" Александър Мазунов - зам.-шеф на Московската федерация на профсъюзите.

Трибуната със синдикалните водачи и почетните гости ще бъде монтирана срещу легендарния магазин ГУМ. Изпратени са покани до президента Владимир Путин и московския кмет Анатолий Собянин.

През 2012 г. държавният глава участвал в първомайско шествие, макар че тогава бе премиер. С него бе и президентът по онова време Дмитрий Медведев.

Дмитрий Медведев и Владимир Путин предвождат първомайско шествие на Манежния площад през 2012 г.

Проявите в Москва не са спирали, но са се провеждали на други места, а не на Червения площад. Миналата година демонстрацията е била на Манежния площад.

Сега обаче мястото за манифестацията било избрано в съзвучие с подема на патриотичните настроения. Те постоянно се надигали все повече и повече след анексирането на Крим през март.

Постепенно всичко ще се върне по местата си, само не е ясно как Сталин отново ще влезе в мавзолея, но и на това можело да му се намери начин, пишат зевзеци по руските сайтове