СИМОНА РУСЕВА

Хилъри Клинтън е лъжкиня от световна класа. На нея й липсват всякакви предпоставки, за да стане президент. Тя е най-корумпирания човек, който някога е искал да влезе в Белия дом.

Тези хули по адрес на кандидатка на демократите за държавен глава на САЩ изрече Доналд Тръмп, който пък е смятан за кандидата на републиканците за поста.

Тръмп произнесе снощи местно време 41-минутна реч пред свои симпатизанти в Ню Йорк. Той обвини Хилъри Клинтън, че посветила целия си досегашен живот, за да налага личните си интереси:

“Аз ще сложа край на този “special-interest-Monopoly”. Тя трупа богатство, като ви прави бедни. Това трябва да се промени, сега е настъпило време за обрат.”

Тръмп подложи на остра критика дейността на Хилъри Клинтън като държавен секретар на САЩ. Тя била единственият виновник за дестабилизирането на Близкия изток. И още – като сенаторка през 2003 г. тя дала гласа си в подкрепа на американската военна инвазия в Ирак. Клинтън носела голяма вина и за въздушните нападения срещу Либия, както и за смъртоносния атентат срещу консулството на Вашингтон в Бенгази.

Хилъри Клинтън отговори на атаките три часа по-късно:

“Той ме напада лично, защото му липсват идеи. Тръмп разпространява заговорнически теории и лъжи, от които косите ти се изправят.”

Икономиката на САЩ в момента не била в такова състояние, че да се повери на един мултимилиардер: “Не бива да допуснем той да тласне Америка към банкрут, както това става при неговите казина.”

Клинтън засегна и темата за едноименната семейна фондация. Там всичко било прозрачно, целта била да се подпомагат бедните, както и борбата срещу СПИН.

На кого ще повярват американските избиратели, ще стане ясно на 8 ноември т. г., за когато са насрочени изборите за президент на САЩ.