Горката – има една хубава заплата, "ще има да тупкам топката..." Ама ЦСКА не е баничарница! Тя писала някакво писмо: "Аз искам лиценз за А-група". Ами, ти може да искаш и за Висшата лига на Англия.

Така Гриша Ганчев коментира пред бТВ синдичката на "старото" ЦСКА Дора Милева. Той каза, че очаква в най-скоро време тя да стане и треньор.

Този клуб много пъти е заличаван, много пъти е създаван наново. ЦСКА - това са играчите, треньорите, публиката и стадионът. Това е ЦСКА за мене, каза ловешкият бизнесмен.

Ако имаше някакъв друг реален начин, по който ЦСКА - от създаването му през 1948 г. - да бъде възстановен като клуб, аз нямаше да имам никакви проблеми да го направя. За съжаление, такива са законите – не може!

На подсещането, че Милева е написала писмо, че старият клуб може да продължи в Б-група, той пак я коментира:

Аз съм изненадан от спортната компетентност на тоя синдик. Двайсет и няколко години се занимавам с  най-различни видове спорт, но толкова начетен човек в спорта не съм виждал!

Той попита като какъв ще играе старият клуб, когато в него работят: един спортен директор "на обществени начала", самата Милева, която си получава заплатата оттам, "някаква бременна женичка и някакво бившо пресаташе - г-н Ченчев. 3-4 души". 

Ние ги водим на работа (вече за футболистите, б .р.). Те не са дошли в ЦСКА, за да спечелят купата, щото аз съм много красив като Ален Делон. Или Инджов (съдружникът му Юлиан Инджов, б.р.) е Брад Пит. Те са дошли, щото им плащаме заплати. 

Той каза, че няма нищо против който иска да купува акции, да покрива дългове и да работят заедно. Но засега само чувал "ще направим това и това".

За 25 г., откакто изгониха генералите от Армията, един пирон не е забит там! Що не отидете да снимате какво представлява Панарево.

Босът на Литекс каза още, че не се съревновава нито с Васил Божков, нито с някой друг. През миналото лято са имали среща, но не се разбрали. А пък оттогава не е чувал самия Божков - от негово име говорел някакъв директор на негова фирма, който "сигурно иначе е много кадърен".

Но защо спрягате някой, който не е казал една дума - някакъв директор излязъл, казал... Или примерно Юли Москов, Дучето, Пожарната... Това ли са говорителите на Васил Божков?

Относно емблемата на клуба и стадиона той пак се върна на синдичката и напомни, че той "не й и бащиния".

Ганчев каза, че съдът може да одобри неговия или другия оздравителен план, но нищо не го притеснява - най-важно било "да има мир и любов". 

По повод изказване на представител на БФС, че новосформираното ПФК ЦСКА София не наследява титлите на старото, а само 4-те на Литекс:

Борислав Попов – той счетоводител ли е, историк ли е? Той е свършил всичката друга работа, остана му да каже колко са титлите. Титлите са в музея на ЦСКА при бате Сашо Манов – по цял ден са на разположение - да ги гледат, да им се радват.

Ганчев бе помолен и да коментира отношенията си с Бойко Борисов и каква е ролята на премиера в разплитането на казуса с червения клуб.

Аз съм г-н Никой, за да коментирам мининстър-председателя на държавата. По мои данни министър-председателят се е намесил, за да не може 60 % от населението да страда по А-окръжна, по В-група... Аз да бях на негово място, по същия начин щях да постъпя.

Ганчев каза, че делото срещу него (т.нар. - афера "Захар", б.р.) е към края си и ще стане ясно "там за  какви смешки иде реч"

ЦСКА за мен е големи разходи и много страдание, когато губим на терена. 

Аз им казвам на феновете и на моите опоненти: да заповядат на Армията и да почваме да строим. 

Всичко останало е фейсбуци и глупости - ако това са истинските армейци! А не да си мерим оздравителните планове – на кой е по-голям оздравителният план.