Българката, спечелила почти 68 милиона от лотаария в Испания, се препитавала с бране на гъби, пише регионалният вестник "Ла Нуева провинсия".

61-годишната ни сънародничка, назована само като Г., спечели рекордната в историята на провинция Куенка печалба.

БЪЛГАРКА УДАРИ 68 МЛН. ЕВРО ОТ ТОТОТО В ИСПАНИЯ

Тя живее в село Кинтанар дел Рей заедно с мъжа си, двамата си синове и тримата си внуци.

Самата Г. не подозирала, че е милионерка, докато не ѝ проверили билета на машината в тотопункта в селото, където си го купила. Тогава тя започнала да плаче и крещи от радост.

Крясъците чул самият селски кмет Мигел Гарсия, чийто кабинет е само на 30 метра от пункта. Привлечен от шума, той надникнал през прозореца и веднага разбрал какво е станало. От вчера в Кинтанар дел Рей се говори само за това, твърди Гарсия. Той лично поздравил новоизпечената милионерка.

"Тя живее от 15 години тук и го заслужава. Те са много работливи хора", казва за българката и нейното семейство Хосефа Лопес Солер - една от собственичките на тотопункта, където бил купен печелившият билет.

Г., която почти не знае испански език, обикновено се захваща със сезонна работа. Тя редовно бере гъби. Мъжът й и единият от нейните синове пък са шофьори на камиони.

По-най-бързия начин семейството вложило печалбата си в сметка в неназована банка и оттогава е неоткриваемо, каза още кметът. Вчера следобед банката била обкръжена от въоръжени до зъби частни охранители.

Кметът обаче отказа да съобщи името на щастливата българка.

Из интернет бясна популярност набира клип, на който Г. Е заснета да крещи радостно, след като научава за печалбата. Това става в тотопункта, пълен с посетители, любопитни да научат кой е ударил рекордната печалба. Жената се обажда по телефона - вероятно на мъжа си или на някой от синовете си, и крещи:

"Вескоооо! Спечелих!"

Една от продавачките в пункта й налива чаша шампанско.

Историята с новоизпечената милионерка, за която първи в България съобщи Клуб Z, бе разпространена от испаноезични медии в цял свят.

Един вестник в Мексико дори писа, че тя е спечелила не 68 милиона, а цели 75 милиона евро. Оказа се обаче, че изданието е пресметнало сумата в долари, но е забравило до промени в заглавието името на валутата.