Сингапурец ще плати $ 2 166 766 млн., за да обядва с Уорън Бъфет, четвъртата най-голяма стойност, постигана досега в благотворителната инициатива на милиардера, съобщи CNBC. Според представител на базираната в Сан Франциско фондация "Глайд", в която отиват средствата, победителят в наддаването за среща с един от най-богатите хора на Земята, е сингапурецът Анди Чуа.

Тази година цената на обяда е повече от два пъти над постигнатите през м.г. $ 1 001 000. Досегашният рекорд е отчетен през 2012 г., когато за обяда бяха платени емблематичните $ 3 456 789.

Портфолио мниджърът в компанията на Бъфет "Бъркшир Хатауей" Тед Уекслър спечели аукционите за 2010 г. и 2011 г., плащайки по над $ 2,6 млн.

За последните години 15 години фондацията "Глайд" е получила над $ 16 млн. от кандидати за срещи с "Мъдреца от Омаха", както медиите наричат Бъфет, заемащ №4 в класацията на сп. "Форбс" на световните милиардери с $ 58,2 млрд.

Тазгодишният победител може да вземе още 7 души за компания със себе си при срещата с Бъфет, която ще се проведе в Нюйоркски стек ресторант от веригата "Смит енд Воленски". Но има възможност компанията да посети и дома на Бъфет в Омаха - нещо, което обикновено спечелилите предпочитат.

Ето и цените на обяда с Бъфет през годините: