ЦСКА-София привлече още двама футболисти тази зима. Така взетите от началото на 2017-а година играчи на "Българска армия" вече са четирима.

Днес "червените" обявиха, че ще разчитат на бразилеца Фернандо Каранга (25 г.) и на еквадореца Кевин Меркадо (22 г.). Те се присъединяват към защитника Николай Бодуров и нападателя Кевин Кубемба от ДР Конго.

Договорът на Фернандо Каранга е за 2,5 г. Таранът е висок 189 см и идва от клуба "Парана", където е играл през есента като преотстъпен от корейския елитен "Джежу Юнайтед". В азиатския тим Каранга отбелязва 6 гола в 18 мача.

Преди това нападателят се изявява в друг тим от бразилската Серия Б - "Боа Ешпорте", в който се утвърждава като основна фигура и вкарва близо 20 попадения за два сезона. От 2012 г. насам е записал 125 официални двубоя и 32 гола. Официалният сайт на ЦСКА твърди, че при привличането на Каранга клубът изпреварил отбор от елита на Бразилия и тимове от Европа. 

Еквадорецът Кевин Меркадо (на снимката горе) идва като преотстъпен до края на календарната година от испанския "Гранада". При добро представяне ЦСКА може да преговаря за откупуването му. Крилото идва през 2014 година в клуба от Примера дивисион. Забелязан е в юношеските и младежкия национален отбор на страната си, където е основен играч.

С формацията до 17 години Меркадо играе на финалите на световното първенство до 17 г. в Мексико и отбелязва важен гол срещу Буркина Фасо, с който класира тима си за следващата фаза. В Испания Кевин се изявява за дублиращия тим на Гранада, след което е преотстъпван последователно в първодивизионните аржентински тимове "Годой Круз" и "Сармиенто". Последните два сезона в елита на Аржентина офанзивният халф е записал 38 мача и 5 попадения за първенство и местните купи. Има и 8 асистенции.