"Снощи другарката Ставрева (Нина Ставрева, кмет на Каварна, б.р.) официално обяви пред каварненската кабелна телевизия, че рок фест няма да има."

Това съобщи на профила си във фейсбук Цонко Цонев - бивш кмет на крайморския град и основен вдъхновител на фестивала там.

Той напомня, че изявлението на кметицата идва, след като месеци наред е твърдяла обратното и дори - последно в интервю през април е казала, че в началото на май ще се обявят датите и групите.

През миналата година - първата от управлението на Ставрева, в града имаше нещо като фестивал, но все пак с доста скромни участници и посещаемост.

"Само напомням, че при встъпването си в длъжност и много пъти след това тази госпожа (другарка) все заявяваше, че ще запази всичко изградено досега и ще надгражда", пише с огорчение Цонев, който създаде и разви фестивала, довел у нас "Дийп Пърпъл", "Скорпиънс", "Моторхед", "Слеър", "Хелоуин", Били Айдъл, Алис Купър и десетки други звезди.

Цонев, който напоследък организира концерти другаде и обикаля страната, промотирайки втората си книга, нарича сегашното управление на родния си град "дълбоко неморално".

"След „убийството“ на дългогодишния фест (11 години) светлината в тунела е в това, че по други места в България рокаджиите ще имат възможност да слушат и гледат любимите си световни рок идоли.

R.I.P. Kavarna rock fest", написа Цонев.

 

Стотици фенове на фестивала изразиха разочарованието си в мрежите, включително и с колажи - като този на фейсбук потребителя Metallo Facer: