Дори и да имаме пълно мнозинство ще седнем на масата за преговори с всички политически сили. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в предаването "Панорама" по БНТ. Според него следващото правителство трябва да бъде "управление на спасението". Борисов не изключи вариант за широка коалиция.

За първи път резултатът от изборите не ме интересува. Тежко е положението, а е много вероятно да сме ние (победителите), каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че не се водят никакви разговори за следизборно взаимодействие с ДПС и че с тази партия ГЕРБ няма да влиза в съглашения.

Що се отнася до БСП Борисов бе доста цветист:

"От БСП не знам с кото да говоря. Като катун са. Обиждат се в парламента и не си говорят."

Борисов бе категоричен, че безпринципни коалиции няма да прави и посочи, че изобщо не го интересува дали ще бъде премиер. Според него изминалата година е била "златна за ГЕРБ и ужасна за държавата".

За времето, в което не бях в управлението успях да очистя партията, подредих си изпълнителната комисия, експертите ни работят усилено - пишат програма дори и без да ги контролирам , каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ сподели и че лично самият се е променил през последната година:

"Станах по-добър и по душа и по експертиза."

Борисов не скри и че ще прави драстични реформи, ако се върне на власт.

Ако ГЕРБ управлява таванът на дълга трябва да се вдигне, дефицитът да нарасне и да затегнат коланите. Трябва да работим денонощно като народ и държава, посочи още Борисов.

Според него е крайно време за три важни реформи - в здравеопазването, социалната сфера и митниците.

Лидерът на ГЕРБ посочи и че прокуратурата трябва да наложи забрана за продажба на имуществото на КТБ.

След това когато "блесне всичко" гарантирам всеки, който има чисти пари в банката, че ще си ги получи, каза Борисов.

На въпроса КТБ не разцъфтя ли по време на вашето управление, бившият премиер отговори: "При мен всичко цъфтеше. Тракия, метрото, Марица, Струма, всички банки".