Случаят "Скрипал" щеше да бъде забравен, ако не беше голямата, смазваща изборна победа на Путин. Това не се случи. "Скрипал" не изигра своята роля.

Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров в парламента. Той поиска заседание на коалиционния съвет, за да се представи информация по темата.

"Случаят "Скрипал" изигра положителна роля, сплоти руските избиратели", коментира Сидеров.

Според него сега се наблюдава "истеризиране, натиск върху отделни държави в Европа да започнат дипломатическа война с Русия". Сидеров определи случая "Скрипал" като "типично изработен в мозъчен щаб на определени служби от англоезичния свят".

"До момента водим балансирана политика. В този случай България трябва изключително прецизно да поддържа баланса в отношенията. Не трябва да не се бърза с резки движения. Не трябва да се правят дипломатичетски ходове - отзоваване на посланици и прочие, това в никакъв случай.

Знам, че има натиск отвън. Този случай не е изяснен, няма конкретни, ясни, твърди доказателства за ролята на Русия в него. Не сме длъжни да правим резки ходове. Всяко друго изказване, непремерен ход ще навреди на нашите национални интереси. Напрежението нараства, моментът е драматичен, исторически", каза още Сидеров, като поздрави изрично премиера Борисов и правителството за позицията им.

Лидерът на АТАКА похвали действията на премиера Бойко Борисов, но според него негови министри може би му пречат. 

"Моментът е много драматичен, може да се каже исторически", заяви Сидеров.

Той не бе критичен към привикването на посланика ни в Русия.

"Може да е някакъв разговор предварително да се изяснят позиции", каза той.

Всяка държава имала правото да защитава собствените си интереси по начин, по който тя реши да го направи, каза той по повод заплахата от страна на Русия да отвърне със свои мерки на изгонването на дипломати.