В събота сърбите отново протестираха срещу президента Александър Вучич и неговата управляваща Сръбска прогресивна партия (СПП) в центъра на Белград, съобщава Reuters. Хиляди са участвали в мирен протест в центъра на сръбската столица, скандирайки „Вучич е крадец“. Това е четвърти протест с искане за свобода на словото и да се спрат нападките срещу журналисти и политици от опозицията. Поддръжници на Алианс за Сърбия, опозиционна коалиция от 30 партии и организации, твърдят, че Вучич е автократ, а неговата партия е корумпирана, нещо, което нейните лидери отричат. 

Сръбският президент Александър Вучич е заявил в събота пред проправителствената телевизия Studio B TV в Белград, че е готов да обсъди исканията на опозицията, съобщава Reuters. В интервю за медията той е заявил, че е “готов да види какво поражда недоволството на хората“. При влизане в сградата той е бил освиркан от група протестиращи, събрали се пред входа й, предаде "Фокус".

По-рано Вучич заяви, че е готов да тества до колко партията му е популярна в извънредни избори, макар че Вук Еремич, бивш външен министър и лидер на малката Народна партия, която е част от управляващата коалиция, заяви, че опозицията ще бойкотира всякакви избори.