HBO най-накрая вдигна завесата на големия въпросителен знак за „Игра на тронове". Финалният сезон на сериала, базиран на романите на Джордж Р. Мартин, тръгва по света на 14 април, а в България на 15-и.

Новината дойде в края на тийзър, показан преди премиерата на третия сезон на „Истински детектив“. В съобщаването на добрата новина този път от HBO бяха любезни да покажат и съвсем нови кадри в иначе неясно видео.

Едноминутният клип показва една депресираща семейна среща. Санса и Аря Старк, придружени от Джон Сняг, приближават с факли в ръце няколко статуи в криптата на Зимен хребет. По време на напрегната разходка в слабо осветеното подземие героите чуват гласове:

„Ти трябва да ги защитиш“, казва гласът па Лиана Старк.

След нея се включва гласът на Катлийн Старк:

„Целият този ужас сполетя моето семейство само защото аз не можах да обикна едно дете, останало без майка.“

„Ти си Старк – обръща се гласът на Нед Старк очевидно към Джон, – може да не носиш моето име, но имаш моята кръв.“

Накрая тримата откриват какви са статуите: версии на самите тях. Скоро след това откритие мраз завзема килиите и тримата вадят оръжията си, за да посрещнат задаващата се ледена заплаха, преди картината да потъмнее до пълен мрак.

Както беше посочено по-рано, сезонът ще започне със Зимен хребет с Денерис и нейната армия, готвещи се за предстоящата война с белите бродници. От известните дотук кадри Санса не изглежда доволна да се запознае с Денерис.

Баталната сцена от сблъсъка с армията на неживите, заснемането на която отне 55 нощи на открито и още седмици в студио, обещава да бъде една от най-големите екшън сцени, показвани някога по телевизията.

Ново проучване дава някои полезни съвети за това как да преживеем последния сезон на „Игра на тронове“.
Ако сезонът се придържа към график на излъчване по един епизод седмично, неговият шести епизод трябва да бъде показан теоретично на 19 май, но това още не е сигурно, тъй като от HBO не са обявили точния график на последния сезон. Но за да сте спокойни, изчистете календара си поне до края на май. И се подгответе за епичен финален сезон, чийто снимачен период е продължил 55 дни и нощи на три локации.

Освен това „финален“ е относителен термин. От HBO вече работят с пълна пара по кастинга на сериала, който ще разказва за събитията, предхождащи историята в „Игра на тронове“.

"Площад Славейков"