Очаквано след вчерашния призив на премиера Бойко Борисов, днес и заместник-главният прокурор по разследването и ръководител на Националната следствена служба (НСлС) Борислав Сарафов излизал в отпуск. Официално потвърждение няма, но новината излиза от сайта "Правен свят", който е единомислен с прокурактурата, и си го харесват за интервюта хора като Пламен Георгиев, който дори оттам размахваше пръст на съдии.

Самият Георгиев вчера мълниеносно съобщи за своята отпуска, почти докато Борисов още правеше изявлението си. Последва и информация от прокуртурата - че случаите с тримата биват предадени на НАП, Инспектората (в казуса с Лозан Панов) и КПКОНПИ (в случая с гигантския апартамент на сина на Сарафов).

За да няма неясноти кой остава единственият "лош", "Правен свят" посочва в новината за Сарафов:

"След решенията на Георгиев и Сарафов, Лозан Панов вече е единственият от попадналите в имотния скандал висши представители на властта, който отказва да поеме моралната отговорност, като напусне поста си или поне да излезе в отпуск."

В друга статия същото издание подсказва на президента Румен Радев, че има "дискреционни правомощия", по силата на които може да изиска Лозан Панов "да стои встрани", а ако не - да иска от ВСС да го отстрани.