И ВМРО на вицепремиера Красимир Каракачанов се регистрира в ЦИК за самостоятелно участие в европейските избори на 26 май. На този етап вече изглежда съвсем ясно, че "Обединените патриоти" ще се явят разединени на вота.

Преди дни същото направи и другият участник в парламентарната коалиция "Обединени патриоти", която е част от управлението с ГЕРБ - НФСБ. Хората на Валери Симеонов са в коалиция "Патриоти за Валери Симеонов". Вочадът на бъдеща листа е ясен. 

Все още документи в ЦИК не е подала само третата партия от "Обединените патриоти" - "Атака", но там вече тече телевизионен кастинг за кандидат-евродепутати. 

Водач на листата на ВМРО закономерно ще е действащият евродепутат и заместник на Красимир Каракачанов в партията Ангел Джамлазки. Амбициите на воеводите са за двама евродепутати след вота на 26 май, заявиха днес представителите на партията в ЦИК. 

"Целта е да обединим партиотично мислещите хора, след като не успяхме да обединим патриотичните партии", заяви в избирателната комисия зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов.

По думите му всяка подкрепа за листата на формацията "е добре дошла". 

Според последното проучване на електоралните нагласи на "Алфа Рисърч" ВМРО имат подкрепа от 4,1% от гласуващите избиратели. За получаване на мандат в Европейския парламент бариерата е около 5,8 на сто от всички гласове.