Три кръга преди края на сезона във Висшата лига "Ливърпул" си върна първото място с две точки аванс пред втория "Манчестър Сити". Това стана възможно с победа на терена на "Кардиф" - 2:0.

Гостите направиха половин дузина пропуски преди почивката. Жоржиньо Вайналдум откри в 57-ата минута, а в 80-ата Мохамед Салах беше преборен в наказателното поле и от наказателния удар Джеймс Милнър удвои резултата.

Сега "Ливърпул" чака помощ от големия си съперник "Манчестър Юнайтед", който в сряда от 22 часа наше време приема "Сити".

"Червените дяволи" обаче преди всичко не могат да помогнат на себе си. Днес те бяха безпомощни и логично разгромени от "Евертън" с 0:4 на "Гудисън парк".

Ричарлисон вкара в 13-ата минута, Гилфи Сигурдсон удвои в 28-ата, а "карамелите" не спряха и след почивката. Люка Дин в 56-ата и Тио Уолкът в 64-ата зарадваха феновете си. Загубата на "Юнайтед" можеше да бъде и по-тежка.

Оле Солскяр се извини на привържениците на клуба и заяви на пресконференцията, че скоро някои играчи може да не са част от клуба.

"Кристъл Палас" изненада лошо "Арсенал" в неговия дом - 3:2. Бентеке даде аванс на гостите в 17-ата, а в 47-ата Йозил изравни. В средата на второто полувреме "Палас" нанесе бърз двоен удар с попадения на Заха и Макартър, съответно в 61-ата и 69-ата минута.

В 77-ата Обамеянг намали, а до края на срещата "топчиите" изтърваха поне точката.

Така битката за 3-4 място изглежда по следния начин: "Тотнъм" - 67 т., "Арсенал" и "Челси" по 66, "Манчестър Юнайтед" - 64..