Главният прокурор Сотир Цацаров награди прокурорка от Районна прокуратура - Бургас, която разследваше хулиганството, извършено от т.нар. "Вълци на Путин". Това съобщиха от прокуратурата. Под ръководството на Венета Стефанова-Иванова бяха постигнати отлични резултати в разследването на хулиганство, извършено на 30.06.2016 г. на публично място - бензиностанция в Бургас от Атанас М., Стойчо Г. и Светлозар М, известни в медийното пространство като „Вълците на Путин".

Тримата са осъдени и ще лежат в затвора въпреки оказания продължителен натиск върху прокурорката.

По време на досъдебното производство, както и в съдебната фаза, в рамките на която бяха проведени осем съдебни заседания, прокурорката Стефанова е била подложена от обкръжението на обвиняемите - членове на формированието „Войнски съюз", на критики, подигравки и косвени заплахи. В "Ютуб" е бил създаден канал „Дело хунтата срещу народа", в който са излагани твърдения, че тя е корумпирана, че изпълнява поръчки на премиера и ще я изправят на съд заедно със съдията.

В този канал са излагани сведения за семейството и децата й, с което очевидно се е целяло да бъде сплашена. Това наложи провеждането на заседанията при засилена охрана, тъй като на тях присъстваха по около 30 лица от посоченото формирование. Стефанова-Иванова бе подложена и на медийни атаки, засягащи нейната професионална квалификация.

С присъда на Районен съд - Бургас, постановена на 08.06.2018 г., потвърдена от Окръжен съд - Бургас, и влязла в законна сила, обвиняемите Атанас М., Стойчо Г. и Светлозар М., бяха признати за виновни като им бе наложено наказание „лишаване от свобода" между 1 и 3 години.

"Въпреки оказания натиск, прокурор Стефанова – Иванова не се поддаде, а изпълни в пълен обем своите служебни задължения, и отстояваше отговорно и професионално тезата на обвинението. За това главният прокурор Сотир Цацаров награди прокурор Венета Стефанова – Иванова с отличие - знак „За заслуга" за проявен висок професионализъм, образцово изпълнение на служебните задължения и постигане на осъдителни присъди на извършителите на престъплението. Предложението за наградата е направено от Иван Кирков, административен ръководител на Районна прокуратура-Бургас".

Това се казва в съобщението на прокуратурата.