Бившият барабанист на Guns N`Roses Стивън Адлер е хоспитализиран. Той се е намушкал с нож в дома си, съобщи zrock.bg.

Силите на реда са се отзовали на сигнал на спешния телефон 911, получен от дома на Адлер в Лос Анджелис. Сигналът е бил, че човек си е самонанесъл прободна рана. Когато полицаите и парамедиците са пристигнали на мястото, открили рок музиканта Адлер с рана в стомаха.

Той е откаран в болница, а нараняването му не е животозастрашаващо.

Не е имало други хора на мястото и няма други заподозрени за инцидента.

Стивън Адлер свири в легендарните албуми Appetite for Destruction (1987), Lies (1988) и в първата песен Civil War  от последвалия колослен успех - Use Your Illusion II.

Той е може би най-трагичният образ от миналите през гурпата. През 1990 г. когато успехът се изсипва от небето, той е уволнен заради привързаността си към хероина. 

Опитва да се върне към бандата си от по-ранни времена Road Crew, а после - и Bullet  Boys, но напълно неуспешно. Адлер видимо опитва да "осребри" името си с последвалите групи Adler's Appetite и само Adler, но пак няма успех.

Участва дори в 2 сезона на риалитито Celebrity Rehab with Dr. Drew, което показва занменитости, които опитват да се отърват от зависимостите си с помощта на известния д-р Дрю Пински.

След мъчителни опити да запише в студиото поне една песен - Civil War, той формално е уволнен от Guns на 11 юли 1990. Последното му участие с бандата е на 7 април същата година на Farm Aid IV. Всъщност тук се вижда как пада, опитвайки да се качи на барабаните още в началото...

 

По-късно легендарният ритъм-китарист и композитор Изи Страдлин (също напуснал през 1991 г.) казва, че предпочитал бандата да продължи със Стив, но го чакали 2 години и не могли повече.

 

Година след напускането Адлер завежда шумно дело срещу предишните си колеги, като твърди, че всъщност препаратът, с който се лекува от зависимостта си, пречи на концентрацията му и заради това е уволнен. А факта - че всеки път го глобявали с по 2000 долара, когато е надрусан, той тълкува, че всъщност от Guns му "плащали" по 2000, за да напусне по причина, че просто вече не го харесвали.

Всичко завършва с извънсъдебно споразумение през 1993 г. - Барабанистът получава чек за $2 250 000 и 15% от всичко, записано с него.

През 1995 г. Адлер е задържан за притежание на хероин, а през 1996 г. предозира и изпада в кома. После е обвинен от две жени в насилие.

Въпреки разразилата се истерия около реюниъна на Guns в последните години, Стивън Адлер очаквано не бе сред поканените от "оригиналния" състав.

След 25 години пауза, той сяда зад барабаните само за две песни по време на шоу в Синсинати, Охайо, през 2016 г. и се появява инцидентно след това.