Народната артистка на Русия Алла Пугачова удиви свои почитатели, като пристигна на перона на Рижската гара в Москва с автомобил. Тъй като такъв подход към влака е позволен само за специална техника, ще бъде направена проверка на действията на сътрудниците на гаровите служби, съобщава РИА „Новости“, позовавайки се на Дирекцията на жп гарите в РЖД.

Пугачова (носителка на Голямата награда от фестивала „Златния Орфей“ през 1975 г.) и мъжът ѝ – телевизионният водещ Максим Галкин, се появили пред вагона на бързия влак Москва-Рига със скъп автомобил и пристигането им било заснето от почитатели и очевидци, които по-късно публикували кадрите в социалните мрежи.

„На кадрите, разпространени в интернет, се вижда не пътническият перон №1 на Рижската гара, от който се осъществява качването на пътниците във влак № 001Р Москва-Рига, а техническата платформа №2, затова автомобилът не би могъл да попречи на другите посетител на гарата и пътниците”, обясняват от дирекцията.

Снимка Стопкадър

В същото време е било уточнено, че „само специалното оборудване може да пристига до влаковете по този начин и тези случаи са строго регламентирани. По този повод ще бъде извършена проверка на действията на персонала на гарата”, са отбелязали от дирекцията.

Междувременно колежка на Пугачова – певицата Любов Успенска, вече е успяла да коментира постъпката на звездата и да я оправдае – съобщава РЕН ТВ. Според Успенска, действията на Пугачова са съвсем нормални и в тях няма нищо удивително.

„Звезди от такава величина като Алла Борисовна трябва да се отличават от всички останали хора – отбелязва Успенска. Според нея примадоната просто се е погрижила за своята безопасност. – А такива велики хора като Пугачова трябва да бъдат уважавани.”

"Площад Славейков"