След смъртта и погребението на „Игра на тронове“ е време да намерим ново епично приключение, на което да се отдадем изцяло. За щастие на феновете, приключенията, които биха се конкурирали директно с най-добрите сериали на HBO, са две. „Амазон“ бързо напредва с екранизацията на „Властелинът на пръстените“.

Междувременно „Нетфликс” разработва също толкова интригуващата вселена от поредицата „Вещер” на Анджей Сапковски. И докато „Амазон” влезе в новините с началото на снимките на сериала за Средната земя в Нова Зеландия, „Нетфликс” представи на света първите кадри от „Вещерът”.

Дори и да не сте чували за писателя Сапковски, може да сте играли „Вещерът” – играта, чиято трета част бе призната за една от най-популярните за 2015 г. Но ако сте чели книгите, знаете за какво става дума - вещерите са професионални ловци на чудовища, които (с обучение, тренировки и модификации на тялото) развиват свръхестествени способности в ранна възраст, за да се сражават със смъртоносни зверове.

У нас между 2008 и 2011 г. са издадени 8 книги от поредицата. Действието тече във вселена, подобна на тази, която очаквате от книгите на Толкин – Континент, населен с всякакви раси и животни.

За разлика от „Игра на тронове”, където е трудно човек да открие любим герой (защото много от тях умират, когато най-малко очакваме), „Вещерът” има главна фигура, която е в центъра на всичко. Това е Гералт от Ривия и в адаптацията на „Нетфликс” в ролята ще гледаме Хенри Кавил (беше Супермен, предстои му да бъде Шерлок Холмс).

„Гералт от Ривия, самотен ловец на чудовища, се бори да намери своето място в свят, в който хората често се оказват по-злонамерени от животните. Но когато съдбата го среща с могъщата магьосница Йенефер от Венгeрберг и с Цири – млада принцеса с опасна тайна – тримата трябва да се научат да оцеляват заедно на все по-опасния Континент“, гласи официалното описание на сюжета, разпространено от студиото.

Шоурънър и изпълнителен продуцент е Лорън Шмид („Западното крило”, „Частна практика”). Сред обявените дотук хора от екипа прави впечатление името на родения в Русия Алик Сахаров, режисирал епизоди от прочути сериали като „Семейство Сопрано”, „Рим”, „Престъпна империя”, „Декстър”, „Американците”, „Къща от карти”, „Игра на тронове”.

Трейлър още няма, но на 19 юли сериалът ще бъде представен на „Комик Кон“ в Сан Диего и е твърде вероятно тогава да бъде показан и първият трейлър на „Вещерът”. Вече се знае, че сериалът ще има осем епизода и трябва да тръгне в края на тази година.

Площад Славейков.