"Реал" (Мадрид) ще излезе срещу "Лудогорец" за първи път с черни фланелки с двуглави дракони върху тях, съобщи испанският в. "Марка".

Екипите са дело на световноизвестния японския дизайнер Йоджи Ямамото. Той бе помолен да направи визията за тазгодишния резервен екип на 10-кратните европейски шампиони.

"Нито за миг не се поколебах да използвам двуглавия дракон. Той въплъщава силата и духа - две характерни черти на "Реал", коментира Ямамото.

Едната глава е на Царя дракон, символизиращ славата, честта и победата. Другата е на Летящия дракон и въплащава уменията и  стремежа към превъзходство.

Черният цвят пък носи късмет на мадридския тим, припомня "Марка". През 2000 г. "Реал" игра с този екип, макар и без драконите, на финала за Шампионската лига, който спечели с 3:0 срещу "Валенсия" в Париж. Тогава мадридчани станаха за осми път в историята си европейски шампиони.

"Реал" (Мадрид) пристигна в София без контузения португалец Фабио Коентрао и без германския национал Сами Кедира, който е нежелан от ръководството, но не си намери друг отбор през лятото. За сметка на това се завръша излекувалият се след контузия португалец Пепе. Изненадващо в грута за мача в София е и младият Медран.