Запознайте се с агресивно разголения Джъд Лоу, който крачи като на парад с гордия вид на победител в плажния конкурс „Мистър Бургас 1975“ през замечтано премрежените погледи на десетки също не много облечени девойки, само по чаровна усмивка и много малки, много тесни, сияйно бели плувки.

Това е блестящият секси папа Пий XIII в първия трейлър на задаващия се втори сезон на „Младият папа” на Паоло Сорентино – „Новият папа“. Но жените въздишат още откакто го зърнаха за първи път в сериала „Младият папа”, озарил и нажежил програмата на HBO в хладната есен на 2016-а година. Макар и тогава да носеше строгата дълга до земята бяла папска мания и смешни червени обувки.

Но ако Джъд Лоу е младият папа, кой по дяволите (с извинение) е героят на Джон Малкович, когото също виждаме в клипа? И той крачи гордо, но не по плажа, а през ватиканските покои и в обратното посока, съпроводен от строгите погледи на швейцарски гвардейци и почтително сведени очи на епископи и кардинал. Без усмивка и е облечен напълно в папски стил.

Да приемем, че кой кой е засега ще остане загадка, защото мистерията е важна част от магията на на киното и католцизма. Както вече писахме, в деветте епизода от втория сезон, освен някои от познатите лица, ще се появят също Шарън Стоун и Мерилин Менсън.

Трейлърът дава отговорите на следващи два най-важни въпроси в момента – къде и кога ще можем да гледаме „Новият“. И отговорите са: „По HBO” и „Идва скоро”.

Премиерата му е на 1 септември на кинофестивала във Венеция.

 

 

Площад Славейков