Третият жокер на Йорданка Фандъкова в битката за нов мандат като кмет на София е акушер-гинекологът проф. Асен Николов. Представянето му по новата пиар формула, която следва кампанията (все още неофициалната) на Фандъкова, стана в работна среда - в "Майчин дом".

Тя благодари на професора, че се е съгласил да стане част от "иновативния екип на Столичната община".

Фандъкова представи Асен Николов като лекар с "голям авторитет, експертиза, опит в защитата на интересите на гражданите", като един от националните консултанти по акушерство и гинекология и председател на Българското дружество по акушерство и гинекология, шеф на катедра в Медицинския университет и "личност, на която досега софиянци са се доверявали".

В предните дни бяха осветени като имена, които ще са част от листата на ГЕРБ - архитект Ивайло Петков от "Група Град", представен като един от критиците на Фандъкова, както и известният инвазивен кардиохирург проф. Иво Петров.

Фандъкова в петък съобщи още и намерението да се прави Първи детски медицински център в София, като сградата вече била налице - опразненото здание, в което доскоро се помещаваше Центърът по наркомании, имало и осигурено финансиране, чакал се проектът на екип от специалисти.