Актрисата Деми Мур твърди, че била изнасилена в дома си, когато била на 15 г., от човек, близък на майка ѝ. Мъжът твърдял, че е платил 500 долара на майката за престъплението. 56-годишната днес Мур разказа за случая по време на свое гостуване в сутрешното предаване „Добро утро, Америка“. Поводът за интервюто ѝ бе новата ѝ мемоарна книга Inside Out.

Пред водещата Даян Сойър Деми Мур разказва, че един ден се прибрала в апартамента си, където вече я чакали майка ѝ и въпросният мъж. След като я изнасилил, той ѝ казал, че майка ѝ е знаела и продала дъщеря си. В книгата си актрисата пише:

„Това беше изнасилване. Също така и ужасно предателство, разкрито от злия въпрос на мъжа: „Какво е чувството да бъдеш продадена като к*рва от майка си за 500 долара?“

Майката на Мур, Вирджиния Кинг, била алкохоличка и според разказите на актрисата я водела по барове като тийнейджър, за да я използва за примамка за мъже. Кинг умира през 1988 г.

Попитана от водещата на предаването дали вярва на твърденията на мъжа, Мур отговаря:

„Дълбоко в сърцето си мисля, че не. Не мисля, че е имало директна трансакция. Но все пак тя му е дала достъпа да ме нарани.“

Деми Мур е сред най-успешните актриси на 90-те с ролите си във филми като „Призрак“, „Доблестни мъже“, „Неприлично предложение“. Мемоарът ѝ е посветен на майка ѝ, както и на трите ѝ дъщери от бившия ѝ съпруг Брус Уилис.

Първите опити на майка ѝ за самоубийство били, когато Мур била на 12 г. Именно нейната намеса тогава спасила майка ѝ.

„Помня, че използвах пръстите си, малките си пръсти на дете, за да извадя от устата й хапчетата, които се беше опитала да погълне“, пише актрисата в книгата си.

Пред „Добро утро, Америка“ Деми Мур разкрива, че това се е случвало още „много, много пъти“ след това.

„Детството ми приключи. Това беше момент, който промени живота ми.“

На страниците на Inside Out тя разказва и за собствените си битки със злоупотребата с различни вещества – в средата на 80-те влиза в рехабилитационен център заради алкохол и наркотици. Разказа как животът ѝ тръгва надолу отново през 2012 г., когато се разпада бракът ѝ с Ащън Къчър, децата ѝ спират да ѝ говорят, а теглото ѝ спада до 46 килограма. Същата година припада на парти и влиза в болница след употреба на синтетичен канабис и вдишване на азотен оксид, пише „Ню Йорк таймс“.

„Предполагам, че фундаменталният въпрос, който стоеше пред мен, бе как стигнах дотук? – казва Мур в ефира. – Ослепях, бях загубена.“

Тя става известна през 80-те с появата си в „За всичко е виновен Рио“ и „Огън на свети Елм“, преди да получи ролята, която я изстрелва на върха, в романтичния трилър от 1990-а „Призрак“. Превръща се в най-високоплатената актриса в Холивуд и критиците започват да я наричат Gimme Moore (игра на думи: gimme – жаргонен израз за „дай ми“, moore – заигравка с more, което означава „повече“). Този прякор обаче не я притеснява.

Защо не може на жените да им се плаща за качеството на работата им? Просто се отнасяйте с мен по същия начин. Нито по-добре, нито по-зле“, коментира тя тогава.

"Площад Славейков"