Тимът на Испания е поредният финалист на Евро 2020 - това стана след последните октомврийски мачове от квалификациите. Иберийците се присъединиха към Белгия, Италия, Русия, Украйна и Полша.

Вижте най-интересното от мачовете и как се развива битката в групите.

Група D

В пряк сблъсък за първите две места Швейцария би Ирландия с 2:0. Сеферович вкара в 16-ата, а Дъфи си отбеляза автогол в 90-ата.

Ирландците имат 12 точки, колкото и Дания, а Швейцария е с 11, но островитяните са с мач повече. Остава им още един, докато на преследваците им - два.

Грузия пък трудно пречупи Гибралтар с 3:2 като гост.

Група F

Испания се добра до 1:1 на терена на Швеция с гол на Родриго в добавеното време. Маркус Берг бе открил резултата в 50-ата. 

По аналогичен начин се разви и двубоят Румъния - Норвегия (1:1), а северните ни съседи има за какво да съжаляват, защото изпуснаха трите точки и шансът да минат пред шведите преди развръзката идния месец.

Митрица откри в 62-ата минута, а Сьорлот изравни в 90-ата.

Испания вече е на Евро 2020 с 20 т., Швеция има 15, Румъния - 14, а Норвегия - 11.

Група G

Игра се само един двубой - Израел победи Латвия с 3:1.

Полша вече е на Европейско с 19 т., Австрия има 16, а Северна Македония, Словакия и Израел - по 11. До края остават по две срещи.

Група J

След като вече си осигури билетите за Евро 2020, Италия разгроми Лихтенщайн с 5:0 на чужд терен. Гърция пък най-сетне взе победа, но колкото да попречи на Босна и Херцеговина - 2:1.

Финландия нямаше проблеми с Армения - 3:0.

Италия е без грешка и недостижима с 24 т., следва Финландия - 15, Армения и Босна са с по 10.