Спортният директор на "Борусия" (Дортмунд) отрече информациите, че клубът е в преговори с Жозе Моуриньо за треньорския пост в клуба. Наскоро "Шпорт Билд" написа, че португалецът е бил набелязан от борда на "Борусия" в случай, че Люсиен Фавър бъде уволнен.

Нещо повече - Специалния също проявявал интерес към гранда от Дортмунд и вече учел немски. След осем кръга в Бундеслигата "Борусия" е на четвърто място - на точка от лидера и свой съименник от Мьонхенгладбах. Онзи ден "жълто-черните" загубиха с 0:2 от "Интер" в Шампионската лига.

"Тези слухове за Моуриньо са напълно несъстоятелни, заяви Цорк пред журналисти. - Имаме си треньор и не сме обсъждали смяната му. Доволни сме от работата на Люсиен Фавър."

В събота "Борусия" играе срещу "Шалке" в голямото регионално дерби, след това излиза срещу "Борусия" (Мьонхенгладбах) за Купата на Германия и се изправя на непобедения досега тим на "Волфсбург" в Бундеслигата.

Жозе Моуриньо е безработен от миналия декември, когато беше уволнен от "Манчестър Юнайтед". Твърди се, че той е кандидат и за "Реал" (Мадрид), ако бъде посочена вратата на Зинедин Зидан. По повод информациите за "Борусия" анализатори коментираха, че профилът на Моу е коренно различен от философията в Дортмунд.

Жозе винаги се цели на високо, но за целта иска огромни бюджети за трансфери и не обича да работи с млади футболисти. Обратно - "Борусия" не дава пари за големи звезди, а произвежда собствени и ги продава при добри оферти, каквито никога не липсват.