Актрисата Дженифър Анистън намекна за трети път в рамките на по-малко от три седмици, че изглежда ще участва в общ проект заедно с Лиса Кудроу, Кортни Кокс, Мат Лебланк, Матю Пери и Дейвид Шуимър.

Започна на 15 октомври, когато Анистън реши да дебютира в Инстаграм и го направи, като украси новооткритата си страница със селфи с колегите си от „Приятели”. Това би могло да е просто приятелска среща, но едва ли – защото е първият документиран и илюстриран случай, в който и шестимата актьори са заедно. Няколко дни по-късно, като гост в шоуто на Елън де Дженерис, попитана за снимката, Анистън призна, че „нещо се случва”, но отказа да сподели какво.

Поводът за гостуването на звездата в „Късното шоу” на Стивън Колбер бе премиерата на новия сериал с нейно участие „Сутрешно шоу“. Но разговорът бързо зави към шансовете за нова среща с „Приятели”. Водещият подхвана темата с поздравления за световния рекорд на Анистън, вписан в „Гинес” – за най-бързо събиране на 1 милион последователи в Инстаграм – 5 часа и 16 минути. След това показа и селфито-шампион. Анистън се опита да избегне темата, но Колбер бе много настоятелен:

„Можеш ли да потвърдиш пред мен, че нещо се случва с вас?”, попита водещият.

„Нещо се случва — потвърди Дженифър, — но засега не знаем какво ще се получи.”

„Няма значение — отвърна Колбер. – По-добре „нещо”, отколкото нищо.”

Остава да разберем какво е това „нещо”. През изминалите години създателите на сериала неколкократно са коментирали, че продължение на „Приятели” няма да има.

Площад Славейков