Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че на местните избори ГЕРБ е провела "най-агресивната, най-купената, най-компроматната кампания".

"МВР обслужваше властта, корпоративният вот беше огромен. Срещу 1 лв, който разполагахме като субсидия, бяха изправени милионите на олигарсите и управляващите. Купените гласове изкривиха вота. Страхът беше голям", каза Нинова.

Тя отечете, че БСП е спечелила кметските избори в 35 общини на първи тур и още в 26 на балотажа, сред които и 4 областни градове. Нинова посочи, че в Шумен БСП губи само със 77 гласа при над 400 невалидни бюлетини. В Ловеч разликата също е 347 гласа при огромен брой невалидни бюлетини. Нинова изтъкна, че БСП печели два вота за районен кмет в София - в "Изгрев" и в "Младост".

"Мая Манолова показа, че алтернатива в столицата има. Разликата е минимална, има огромен корпоративен вот и купени ромски гласове", заяви Нинова.

И допълни, че БСП има 15 общински съветници, докато досега са били 7.

Нинова отговори и на критиките на Бойко Борисов за независимите кандидати. Тя припомни, че той самият е бил независим кандидат, когато е спечелил първите си кметски избори в София.

"Все по-трудно става да се проследява някаква логическа нишка в мисълта на премиера. Той спечели вота за кмет на София първия път като независим Без партия, без листа. Когато самият той е бил такъв е най-малкото нелогично", каза Нинова.