На 73-годишна възраст след кратко боледуване почина бившият футболист на "Берое" и националния отбор Петко Петков.

Официалният сайт на "зелено-белите" написа следното:

"Днес е черен ден за Стара Загора, „Берое“ и българския футбол! С дълбоко прискърбие ви съобщаваме, че на 73 години след кратко боледуване от този свят си замина голямата легенда Петко Петков! Мир на праха му!

Каквото и да напишем за големия Петко Петков, ще бъде малко! Истински отдаден на зеления отбор, винаги верен, истински Бероец! Рекордьорът по отбелязани голове за любимия отбор, печелил купи и безброй мачове със зелената фланелка!

Благодарим ти за всичко, което ни даде!

Оставаш завинаги в сърцата ни и винаги ще бъдеш с нас!

Легендите не умират!

ПФК „Берое“ изказва своите дълбоки съболезнования на семейството и близките на Петко Петков! На всички „беройци“ и старозагорци!

Петков ще бъде изпратен с поклонение на 12 януари от 11 часа в залата на Държавната опера в Стара Загора. Погребението е от 15 ч. в Гробищния парк в града.

Петко Петков записа 263 мача за "Берое", в които отбеляза 192 гола. Той е може би най-голямото име в историята на старозагорския клуб.

Роденият в пазарджишкото село Синитово футболист има 33 двубоя с 5 попадения за националния отбор. Играл е още за "Аустрия" (Виена) и "Академик" (Свищов). Доскоро работеше в детско-юношеската школа на "Берое".

Клуб Z изказва съболезнования на семейството, близките и феновете на легендата.