Сто и шестнадесет депутати подкрепиха новите министри, предложени от премиера Бойко Борисов, 89 бяха против, въздържали се нямаше при гласуването на промените в кабинета от парламента.

Така министър на финансите вече е Кирил Ананиев, вътрешен министър - Христо Терзийски, здравен министър - д-р Костадин Ангелов, а икономически министър - Лъчезар Борисов. Марияна Николова поема ресора на туризма. Постовете си освободиха Владислав Горанов, Младен Маринов, Емил Караниколов и Николина Ангелкова.

Самият премиер не дойде в залата въпреки призивите на опозицията. В дебатите участваха основно депутати от БСП. От ДПС, "Обединени патриоти" и "Воля" не взеха думата нито веднъж.

Дебатите започнаха с декларация от името на ГЕРБ по повод поредната реч на президента Румен Радев пред протестиращите снощи. В декларацията се казва, че президентът систематично разделя обществото и се стреми към еднолична власт. През това време лявата страна на залата скандираше „Оставка“.

Виковете „Оставка“ съпътстваха и представянето на новите министри от вицепремиера Томислав Дончев. Когато той свърши представянето, от БСП започнаха да скандират „още, още“, очевидно намеквайки, че трябва да има още смени на министри.

Красимир Янков (БСП) заяви, че в кабинета има поне още толкова провалени министри, които са за смяна.

Според Румен Гечев (БСП) фискалната политика на правителството не отговаря на европейските практики.

"Г-н Горанов настояваше, че ще намалява бюджетните разходи", припомни Гечев. 

Той изтъкна, че България заделя по-малко разходи за справяне с икономическата криза заради коронавируса. Според Гечев и мерките са били закъснели, и много фирми вече са фалирали. Той припомни и проблемите с Комисията по хазарта, посочени и от премиера като мотив за искане на оставката му.

Валентин Николов (ГЕРБ) попита какво ще се случи, ако премиерът наистина подаде оставка. И изтъкна, че между БСП и т.нар. градска десница има големи разлики – в енергетиката, в данъчната политика и т.н.

"Около каква идеология ще бъде формирано служебното правителство?", попита Николов.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че управляващите не чуват гласа на хората, които са по улиците на площадите.

"Те искат оставка на Борисов и кардинална смяна на мафиотско-олигархичния модел. Смяна с върховенство на закона и правова държава", заяви Нинова.

И изтъкна, че управляващите предлагат имитация на промяна. Нинова заяви, че управляващите сменят министри, за да спасят корупцията и да запазят системата.

"Самите управляващи са в нестабилност. За 4 години над 25 корупционни скандала. Те са източник на кризи", заяви Нинова.

Тя призова българите да не спират да протестират.