Зам.шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че публикациите, че ГЕРБ и ДПС с в негласна коалиция са внушения. Пред Нова ТВ Цветанов коментира факта, че движението е единствената партия, която подкрепя идеята на финансовия министър Владислав Горанов част от парите на частните пенсионни фондове да преминат в НОИ.

"Ще видите какво ще стане по закона за МВР" каза Цветанов, намеквайки че по тази тема ГЕРБ и ДПС имат огромни противоречия. Той каза още, че предстоят разговори с Патриотичния фронт (ПФ) и АБВ с цел да бъдат убедени да подкрепят промените в пенсионната система. "Няма нищо повече в отношенията ни с ДПС от това, което публично е оповестявано" заяви Цветанов. 

Зам.шефът на ГЕРБ все пак смекчи тона по отношение на Реформаторския блок, след като вчера Горанов с пренебрежение заяви по адрес на блока, че той е партия с 5-6 процента. "Трябва да уважаваме всяка една предстаявително, дали има 4, 6 или 20 процента не е толквоа важно. Трябва да има диалог", обясни Цветанов.

Той призна, че в управляващото мнозинство има различия по темата за пенсионния модел, но според него Горанов е бил достатъчно аргументиран и убедителен. Според Цветанов идеите на Горанов не променят по никакъв начин настоящия модел. "Искаме да има повече прозрачност и повече права", обобщи Цветанов. Той обясни, че правителството е на един месец, сроковете са кратки и е нормално коалиционните партньори да научават за някои управленски стъпки от телевизията.

"Ще подкрепим министър Иванов за съдебната реформа", каза още Цветанов. Той допълни, че трябва да бъде премерен в оценките си за съдебната система.

"ДАНС струва на данъкоплатеца 2,6 млрд.". Това каза Цветанов, имайки предвид парите, които бюджета отдели, за да се покрият щетите на вложителите с гарантирани влогове в КТБ. Според него първото правителство на ГЕРБ е намалявало държавните пари, които са били в банката. Цветанов упрекна главният секретар на МВР Светлозар Лазаров липса на опит по отношение действията на МВР около изчезването на Петко Сертов.

За пореден път Цветанов заяви, че зад свалянето на правителството на Бойко Борисов през 2013 г. са стояли определени руски интереси. Той заяви, че езикът на лидера на НФСБ Валери Симеонов по отношение на ромите е неприемлив. "Не можем да променяме стила и профила на когото и да било, всеки гледа да си запази електората", каза Цветанов. И изтъкна, че от ГЕРБ подобни изказвания няма да бъдат чути.