Късно снощи Русия обяви, че спира доставките на природен газ за България - без обяснения и без предизвестие. Потоците към страната ни пресъхнаха в полунощ, а новината създаде истинска буря от коментари в социалните мрежи. Освен политиците, които - очаквано - се надпреварваха да изведат дивиденти за себе си, особено впечатляващи бяха коментарите на родните фейсбук зевзеци. Представяме ви най-оригиналните от тях. 

"Медиуми на спиритически сеанс викат духа на геополитиката посредством врътка. На единия погрешка е изписан "Ламизил" вместо "Еспумизан", което го дисквалифицира. От днес остана и без газ. Язък за газификацията на Банкя", написа Явор Сидеров над снимка от откриването на т.нар. Балкански поток от Бойко Борисов, Путин, Ердоган и Вучич. 

Журналистът Мартин Георгиев пък напомни, че Борисов обеща, че "България вече е 100% енергийно независима", именно след скоростното построяване на потока.

А призивът на Кирил Петков да дарим по една заплата на Украйна бе леко модифициран: 

"Добре, че не изпратихме оръжие за Украйна, за да не ни спре Русия газа..."

Особено духовита по темата се оказа и Мая Манолова: 

Журналистът от "Бивол" Атанас Чобанов пък излезе с нова радикална идея как да решим проблема:

Всъщност, тази идея въобще не бе най-радикалната...

А идеята за кампания #едназаплатазаУкрайна получи своето логично продължение, заради очакванията, че цената на синьото гориво ще се вдигне до небето:

Бившият член на СДС Борис Марков пък направи обосновано предположение как щеше да реагира Иван Костов в тази ситуация: 

И за къде е една такава класация без  Христо Комарницки: