Натовареният понеделник на главния прокурор Сотир Цацаров продължава. След като сутринта той посети министър-председателя Бойко Борисов, за да се изкаже против увеличаването на правомощията на прокуратурата при търговски сделки, обвинител №1 посрещна в кабинета си ръководствата на три от националнопредставителни работодателски организации.

Един след друг при Цацаров бяха Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал в България, Божидар Данев от Българската стопанска камара и Кирил Домусчиев от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. 

Предлагаме ви пълния текст на краткото съобщение на прокуратурата:

"На 6 април 2015 г. главният прокурор Сотир Цацаров се срещна с ръководствата на бизнес- и работодателските организации г-н Васил Велев (Асоциация на индустриалния капитал в България), г-н Божидар Данев (Българска Стопанска Камара) и г-н Кирил Домусчиев (Конфедерация на работодателите и индустриалците в България). Срещата се проведе в Съдебната палата. Главният прокурор запозна гостите с измененията в ГПК, както и с резултатите от проведената по-рано среща между него и министър-председателя.

Тази позиция бе подкрепена от представителите на работодателските организации. Изразено бе общото становище, че придаването на нови правомощия на прокуратурата в гражданското съдопроизводство създава условия за намеса на държавни органи в частнoправни отношения, което може да създаде опасни прецеденти в развитието на нормалния граждански оборот."