София и цяла България отдавна се нуждаят от спешна медицинска (най-вече психиатрична) помощ. Вероятно повечето нашенци с малко мозък в главата лесно ще определят болестта. Тя е свързана с няколко очевидно нелечими на местна почва вируси: масова корупция, шуробаджанащина, политическа наглост, медийна мононуклеоза и съдебна проказа. За простотиите, които отдавна се случват всекидневно в прогнилия държавен организъм, обаче първо трябва професионална диагноза. Е, с това се е заел култовият д-р Хаус, а при него, както знаем, шест-пет няма.

А иначе информацията е за феновете на добрия блус и джаз - британският актьор Хю Лори (който вече не иска да го свързват само с д-р Хаус) идва в София - лично и с екипа си от професионалисти (но не медици, а музиканти). Така на 11 юли в НДК (според официалния му сайт) той ще представи втория си албум Didn't Rain (2013), както и парчета от предишния Let Them Talk (2011). В момента Хю Лори вършее на турне с групата си Copper Bottom Band из Австралия, Нова Зеландия и Бразилия. След кратък отдих на 9 юли бандата ще забие в Истанбул, а след София продължава за Букурещ, Белград и Загреб.

Само между другото - ако очаквате, че Хю го боли кракът и ще куца на сцената, грешите. Хю не куца, той е актьор. Хаус куца, той е измислен герой. Измислен да куца.