"Искам да стана депутат", заяви Октай Енимехмедов, осъден на 3 години и половина затвор за нападението срещу почетния лидер на ДПС Ахмед Доган.

Енимехмедов каза това в интервю за Нова ТВ, взето от журналистката Миролюба Бенатова.

"Искам да бъда депутат или длъжностно лице, което се занимава с държавни въпроси… всяко едно място, на което човек може да бъде полезен на интересите на народа. Аз съм готов съм да поема такава отговорност", заяви Енимехмедов.

„Не мога да скрия, че в бъдеше си представям, искам да видя генерали от турски произход в България”, добави той.

"Това е най-малкото, което мога да направя." Така Октай отговаря на въпроса защо е искал да унижи Ахмед Доган. Той е допускал, че може да бъде застрелян от охраната на политика.

Енимехмедов не се чувства унизен от това, че днес политиците се правят, че той не съществува, въпреки всичките му опити да влезе в диалог с тях. „Показах им, че не трябва да се вземат много на сериозно. Сега ме игнорират, след време може аз да ги игнорирам”, каза още той.

Полицаи водят Енимехмедов на първото заседание по делото срещу него на 14 август 2013 г.

Октай Енимехмедов бе освободен от Централния софийски затвор на 13 март, след като Софийският апелативен съд измени мярката му за неотклонение го прати под домашен арест. Още тогава той заяви категорично, че се готви за политическа кариера. Решението на съда дойде две седмици, след като Енимехмедов бе осъден за закана за убийство към Ахмед Доган.