Футболът през наближаващия уикенд отново ще бъде под знака на терористичните атаки в Париж - като отдаване на почит на жертвите и като мерки за сигурност по стадионите.

Поне към днешна дата кръговете в първенствата на Франция, Белгия и Германия ще се играят по програма. Няма да се отлагат, каквато вероятност имаше в последните дни. Разбира се, не е изключено да се стигне до евакуация на определени стадиони, както стана във вторник вечерта в Хановер, където трябваше да играят Германия и Холандия.

По футболните арени из Стария континент ще звучи химнът на Франция. Днес бе решено всички срещи в Англия да започнат с "Марсилезата", а Футболната асоциация призова текста да се изучава и пее от феновете и футболистите. Ще се поднасят венци, а цветовете на Франция ще присъстват по терените. Официалната програма на "Челси" за мача с "Норич" е в синьо, бяло и червено.

Френските футболисти, които играят в Англия, ще получат специално внимание. В сряда в. "Екип" излезе с голямо заглавие Thank you ("Благодарим ви") на челната си страница заради всичко, което британците направиха на "Уембли" преди и по време на приятелския мач между "трите лъва" и "петлите".