Човекът, който удари Волен Сидеров в нощта на местните избори – така стана популярен Камен Попов. Освен това, лидер на русофилската организация Национален “Форум обединение“, председател на Бушидо федерацията и водещ на предаването „Позиция“ по телевизия „Евроком“.

ЕТО КОЙ УДАРИ ВОЛЕН СИДЕРОВ

Сега обвиненият в причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди Камен Попов публикува в профила си във фейсбук кратко интервю с лидера на руската Либералдемократическа партия Владимир Жириновски, в което руският националист в познат стил дава съвети на България да напусне НАТО и да се сближи с Москва.

Появата на интервюто е твърде интересна – то видимо е снимано в телевизионно студио, което отделя специално време за въпросите на Попов към Жириновски. Самият Попов каза пред Клуб Z единствено, че записът е направен в Москва в студиото на „Поединок“. Това е популярно телевизионно шоу по канал „Россия 1“ (напомнящо по формат българските „Сблъсък“ и „Референдум“). На 18 февруари Жириновски участва по темата за напрежението между Русия и Турция и събитията в Сирия. След края на предаването е направен и записът, който специално е предназначен за българската публика.

Поради високата информационна стойност, ви предлагаме пълен превод на интервюто (видеото е най-отдолу):

 

„- Здравейте, благодаря за възможността да говоря с вас. Аз съм Камен Попов. Като продължение на вашата тема за Турция, бих искал да ви попитам за вашето мнение. Така се получава – ние сме славянски народи, България е член на НАТО, а сега ситуацията е много напрегната. Възможно е славяните да бъдат хвърлени един срещу друг, като партньори в НАТО. Какво мислите за това? НАТО, България, Русия? Трябва ли България да се страхува от Русия? Какво да правим в тази ситуация?

България не трябва да се страхува от Русия, въпреки че имаме негативен опит. В Първата световна война България беше на страната на Германия срещу Руската империя, във Втората световна – на страната на Хитлер срещу Съветския съюз. Сега е в НАТО, всъщност отново срещу нас, защото трябва да се подчинявате на НАТО. Ако поискат от България да изпрати дивизия в Източен Анадол в помощ на Турция срещу Сирия и кюрдите, това разбира се е жалко.

На нас ще ни се наложи да ви бомбардираме. Всичко ще унищожим. Всеки, който се появи на територията на Сирия. Всеки, който пресича турско-сирийската граница, ще бъде унищожаван. Напълно. Нищо няма да остане, абсолютно нищо. Ако се окажат българи, какво да направим? Помислете! Излезте от НАТО, не изпращайте войска за стълкновения с руската армия.

- Много дезертьори ще има на този фронт...

Всички да бягат. Това съветвам всички, и турските войници, да бягат и да не се оказват на територията на Сирия, защото всички ще бъдат унищожени. В това число и на територията на Турция – турската армия трябва да дезертира.

- А ако случайно се окажете български политик, какво бихте направили в тази ситуация?

Бих се обърнал към Москва с предложение да напуснем НАТО. България влиза в Митническия съюз и ние откриваме всички икономически възможности. Ще ви дадем най-евтиния газ, всичко ще ви изкупим – зеленчуци, плодове, каквото имате там, всичко сме готови да изкупим. Народът ви ще живее по-добре.

Не намирам логиката – вие започнахте да живеете по-бедно, откогато бяхте заедно със Съветския съюз. Кой ви пречи да възстановите отношенията със Съветския съюз? Какво ви даде НАТО, какво ви даде ЕС? Там евро, Шенген, нищо не ви дадоха. Турската армия може да се окаже до вашата граница. Има само едно спасение за България, а може би и за Румъния, и за Украйна – съюз с Русия. Ние задължително ще ви приемем при всички условия и във всичко ще ви помогнем. Така ще спасите и себе си, защото вие, българите, сте ни най-близки на нас – една азбука, една религия, един народ. Хиляди руснаци живеят там днес на своите вили. Защо да воюваме? Ние не искаме.

- Много ви благодаря за мнението.

Моля."

 
В.В. Жириновски + Камен Попов

ЕКСКЛУЗИВНО: ВЛАДИМИР ЖИРИНОВСКИ: Болгария - Россия....что делать?

Posted by Kamen Popov on Wednesday, February 24, 2016