Лансирани през 1982 г., удароустойчивите часовници G-Shock на "Касио" не само са символ на здравина, но се възприемат дори като моден аксесоар, особено в екстравагантните им цветови варианти.

Но можете ли да си представите G-Shock, който струва $6200? Е, това е MR-G Limited Edition 'Hammer Tone', създаден в чест да отбележи 20-годишнината на луксозната серия на G-Shock MR-G. От него ще бъдат произведени само 300 бройки, като моделът ще е наличен през юли.

Той събира на едно място последните технологии с традиционна японска техника за обработване на метал. Неговият безел и елементи от верижката са ръчно ковани по технология, която се използва при изработването на мечове и брони. Кованите елементи са от сребърно-медна сплав, а корпусът и веригата му са от титан.

Часовникът е с масивен, с диаметър на касата от 54,7 мм, циферблатът му е соларен и осигурява захранване на батерията, GPS сензор гарантира, че ще е винаги точен, има и индикатор за надморската височина, както и второ часово време. Водоустойчивостта му е до 200 метра.