На територията на София по време на почивните дни са станали 9 катастрофи, съобщи пред Нова телевизия комисар Тенчо Тенев, началник на КАТ-София. 

Само в един от случаите има жертва, 11 души са ранени. 21 пияни и един дрогиран са заловени от пътната полиция за 24-ти, 25-ти и 26-ти декември.

Най-опасни според шефа на КАТ обаче са шофьорите, превишаващи скоростта. 15 души са останали без книжки за това нарушение. По южната дъга на околовръстното на 26 декември е заловен шофьор, карал със 160 км/ч.

"Автомобилът е задържан. Тези водачи са изключително опасни за движението. Общо 2000 души хванати да карат без книжка от началото на годината", обясни Тенев.

Дрогираният с амфетамини и пиян шофьор, влетял с колата си в дюнерджийница преди моста на Захарна фабрика, е съден за шофиране в нетрезво състояние и притежание на наркотични вещества, а и е разследван за кражби и грабежи, поясни началникът на софийския КАТ.

"Пияният шофьор, предизвикал катастрофата преди моста на Захарна фабрика, ще бъдат водени две досъдебни производства - за шофиране в нетрезво и за притежание на наркотични вещества. Разследван е за кражби и грабежи", поясни началникът на КАТ-София.

В този  случай бе ранена жена на 30 г, която е без опасност за живота, но с десетки фрактури и кръвоизливи по цялото тяло