Русия и Уругвай си осигуриха и на теория участие на осминафиналите на Световното. Урусите победиха Саудитска Арабия с 1:0 в един от най-скучните двубои от началото на Мондиала.

Така след вторите срещи в група А домакините и латиноамериканците имат по 6 точки, като головата им разлика е съответно 8:1 и 2:0. На 25 юни двата тима ще определят кой ще е първи и кой втори, което не е маловажно предвид това, че съперници в първата фаза на елиминациите най-вероятно ще бъдат Португалия и Испания.

За саудитците и Египет, които снощи отстъпиха с 1:3 пред Сборная, остава мач за престиж - отново на 25-и. Третите срещи в групите ще се играят по едно и също време - както обикновено.

А срещата Уругвай - Саудитска Арабия едва ли ще се запомни. В своя мач № 100 за първия тим на родината си Луис Суарес откри головата си сметка на първенството. Той се разписа в 23-тата минута.

До края на срещата единият тим не искаше да играе повече отколкото да си гарантира победата, а другият поне се опитваше, но отново не съумя да запише актив. Уругвайците направиха няколко пропуска, арабите се отчетоха с добри атаки.