Край на мистерията. Ако искате да видите iPhone 6 на живо, заповядайте. Руски техноманиаци са докопали истински смартфон, в черния (б.р., "космически сив" в номенклатурата на Apple) му вариант с диагонал на дисплея от 4,7 инча и го показват дори в най-малки детайли в Youtube. Има и английски субтитри.

Апаратът дори бива разглобен пред очите ви, за да видите, че в него действително има NFC чип за безжична връзка, както и че използва процесор A8. В директно сравнение със сагашния флагман iPhone 5s се вижда, че той категорично ще е "джаджата на годината". Ще "издуха" всички конкуренти, казват създтелите на клипа.

Според експертите дисплеят на този вариант (б.р., твърди се, че ще има и 6-инчов iPhone) не е изработен от сапфирно стъкло, както се говореше. Материалът е изключително здрав и издръжлив на надраскване, но явно е оставен за по-голямата версия.

Интересен детайл е, че камерата на гърба на апарата излиза извън повърхността на корпуса, но това е заради по-добрите сензор и лещи, които няма как да се вместят в тънкия корпус.

Но има един удар за почитателите на "нахапаната ябълка". Логото на гърба на апарата е от метал и не се осветява при разговор.