Хилъри Клинтън заяви, че няма да се кандидатира за президент на изборите през 2020 г., но обеща, че няма окончателно да се оттегля от политическия живот, предаде Асошиейтед прес.

Бившата държавна секретарка, сенаторка и първа дама изключи вероятността да участва в нова предизборна кампания. Тя съобщи решението си по време на интервю пред телевизията "Нюз 12".

В предишни интервюта тя не бе така категорична - отказваше да отговори на директните въпроси или променяше курса на разговора с разпитващите я журналисти.

Клинтън първоначално претърпя провал от никому неизвестния до този момент сенатор демократ от Илинойс Барак Обама. Това се случи на президентските избори през 2008 г. 

Истинският позор за нея обаче настъпи, след като претърпя поражение 8 години по-късно от ексцентричния бизнесмен Доналд Тръмп, въпреки че по-голямата част от политическия елит и медиите я подкрепяха до самия край.

"Ще продължа работя, да говоря и да отстоявам това, в което вярвам. Онова, което е в сериозна опасност в нашата страна, нещата, които се случват сега около нас, много ме тревожат", заяви Клинтън в интервюто пред "Нюз 12".

Тя добави, че е разговаряла с някои от претендентите за президентската номинация на Демократическата партия и е подчертала пред тях да не подценяват надпреварата.

"Не приемайте нищо за дадено, независимо че разполагаме с голям списък от реални проблеми и неизпълнени обещания (от администрацията на Тръмп)", споделила Клинтън.