"Реал" (Мадрид) официално назначи Зинедин Зидан за старши треньор. Французинът се завръща на поста веднага - в края на миналия сезон той изненадващо напусна, а след това начело на "белите" бяха Юлен Лопетеги и Сантяго Солари.

Договорът на Зизу е до юни 2022 г. Решението бе взето на заседание на борда на директорите на "лос меренгес". Контрактът на Солари изтичаше през 2021 г., но е прекратен. Под негово ръководство отборът отпадна от Шампионската лига и за Кралската купа и само чудо може да го направи шампион - изостава на 12 точки от "Барселона".

Испанските медии коментират, че основната цел пред Зидан е да стабилизира отбора и да потуши вътрешните конфликти. Гарет Бейл е изолиран от съотборниците си, Иско и Марсело бяха скарани със Солари и закотвени на пейката, а вчера стана ясно, че капитанът Серхио Рамос и Марсело са се сдърпали на тренировка.

Също така Зидан, който изведе "Реал" до три титли в Шампионската лига, трябва отсега да почне да прави планове за селекция. Президентът на клуба Флорентино Перес го е уверил, че ще развърже кесията за нови звезди, след като в последните години "лос бланкос" не са правили голям трансфер.

Според Би Би Си световният шампион от 1998 г. е получил цялата спортно-техническа власт на "Бернабеу", подобно на мениджърите във Висшата лига.

Първи избор на Перес беше Жозе Моуриньо. На кандидатурата на португалеца обаче са се противопоставили всички останали - босовете в борда, футболните директори, водещите играчи, начело с Рамос, Карим Бензема и Лука Модрич... Специалния не е долюбван и от голяма част от феновете. Всичко това е заради начина, по който си тръгна от Мадрид през 2013 г.