Все още не е доказано, че Пол Боевски, синът на бившия щангист Гълъбин Боевски, е извършил престъпление, заяви по "Нова телевизия" неговата адвокатка Александрина Танева. Тя е защитник на задържания за притежание и разпространение на наркотици 26-годишен мъж.

Вчера Софийски градски съд отказа да го пусне под гаранция заради това, че може да извърши ново престъпление. Мярката вече е обжалвана пред апелативния съд. 

Твърди се, че в автомобил и два апартамента са открити кокаин, амфетамини и трева. Според обвинението Боевски и негов приятел опитвали да продават дрогата в заведения.

"Успях да се видя съвсем за кратко с моя клиент след установената мярка задържане под стража от Софийски градски съд, заяви Антоанета Танева. - Не мога да коментирам какво сме обсъждали в качеството ми на негов защитник. От събраните до момента доказателства, според мен, не е доказано по безспорен начин, че е извършил престъпление, за каквото е привлечен като обвиняем."

"Не е доказана съпричасността му към откритите наркотични вещества. Нито автомобилът, нито жилищата, в които са открити, са негова собственост. Пол Боевски е управлявал автомобила, но смятам, че е възможно преди управлението му там вече да са се намирали тези наркотични вещества, добави тя. - Но все пак разследването е в начален стадий, предстои събиране на доказателства, извършване на други процесуално-следствени действия, както и назначени експертизи."

На въпрос употребява ли Боевски-младши наркотици, тя отвърна следното?

"Всичко това ще бъде установено от назначените експертизи."

"Не смятам, че е налице специфичната цел за разпространение. Такава не е доказана по категоричен начин към момента. Както казах, разследването е в много начален стадий. Предстои разглеждане на мярка за неотклонение пред Софийския апелативен съд. Настроението му не мога да коментирам, тъй като го видях за много кратко време, може би за около минута", завърши Танева.