"Манчестър Юнайтед" - "Барселона" и "Аякс" - "Ювентус" са днешните първи четвъртфинали в Шампионската лига. Снощи "Тотнъм" взе битката в Лондон с "Манчестър Сити" (1:0), а "Ливърпул" очаквано би "Порто" с 2:0.

"Юнайтед" трябваше за начало да гостува на "Камп Ноу" - това отреди жребият, но домакинството беше разменено, за да се разминат двата манчестърски отбора.

Големият въпрос е имат ли сили "червените дяволи" за ново чудо в турнира - както срещу "Пари Сен Жермен"? След първоначалната еуфория и впечатляваща серия под ръководството на треньора Оле Гунар Солскяр, напоследък тимът не е в най-добрата си форма.

Двата отбора имат богата история с преки сблъсъци в евротурнирите, но досега каталунците никога не са печелили на "Олд Трафорд". Те ще разчитат днес на всичките си звезди. В "Юнайтед" контузен все още е само Алексис Санчес.

Кристиано Роналдо се завръща в редиците на "Ювентус" за гостуването на "Аякс" след травмата, която получи с националния си отбор. И тук е ясно кой е фаворитът и може да се зададе въпросът може ли холандският гранд да се опре и на "Старата госпожа". В предишната фаза тимът детронира шампиона "Реал".

И четирите реванша в тази фаза са през следващата седмица.